Caorunn

0,7 L
41,8%

A Caorunn (ejtsd: ’ka-roon’) Gin nevét a vörösberkenye kelta megfelelőjéről kapta. Összesen 11 féle növényt használnak e kis mennyiségben gyártott gin ízesítésére. A hat hagyományos növényen – borókabogyó, koriandermag, narancshéj, citromhéj, angyalgyökér, kínai fahéj – kívül öt fajta, a keltáknál is ismert és hasznosított növénnyel ízesítik ezt a ropogós, frissítő, enyhén fűszeres ízvilágú gint.

A Balmenach malátawhisky-lepárlóban érlelik össze a gabonapárlatot a fűszerezésére használt növényekkel együtt, egy speciális – erre a célra készített – rézkamrában. A hanga, a mocsári mirtusz, a vörösberkenye, a gyermekláncfű, és a Coul Blush Apple nemesített kelta almafajta egyedi, erre a vidékre jellemző ízvilágot kölcsönöz ennek a nemes ginnek.

Magában fogyasztva is nagyon finom, koktélokban pedig elsőrangú alapanyag.